30 dagar

Vet inte om jag skrivit om mitt pågående mission. Det handlar om att under 30 dagar träna minst 1 h/dag, äta nyttigt OCH regelbundet (lagom, inte för mkt, inte för lite), inte småäta/äta färdig- och snabbmat, eller dricka alkohol.

Är inne på dag 6, allt flyter på riktigt bra! Kl 05.30 ska jag vara på gymmet innan det är dags att jobba 10 h.

Det blir mycket makrill i tomatsås (lite FÖR mycket, men det är ju så gott!), minikeso och wokgrönsaker...

Kör bla Jillian Micheals 30 days shred när jag tränar. Google it!


Njut lördagen nu, det ska jag försöka göra ;)

Gammal kärlek rostar aldrig?

Var på gymmet kl 05.30 imorse. Jag får så mycnet energi! Jobbar 14-timmarspass nu men har en timmes rast.

Gissa vem jag såg tidigare idag? Honom. Mitt hjärta slognett extra slag, åh vad jag önskar att det inte hade gjort det.

Jag önskar att han hade sett mig. Gett mig av sin uppmärksamhet. Det gjorde så ont att se honom, att han inte såg på mig, att han var så långt borta.

Men... Senare stötte jag på honom. Vi hade ett ganska långt, flirtigt, trevligt samtal. Vi pratade om vad vi gör, hur vi mår, var vi är påväg. Jag önskar att han hade stått närmre så jag kunde fått känna hans doft. Min favoritdoft.

Fan. Det här är svårt för mig. Går igenom vårat samtal om och om igen. Undrar vad han känner och tänker. Jag är så glad för att jag fick flera underbara, äkta leenden av honom. Jag vill ha honom!

Åh om han ville ha mig, jag skulle säga ja direkt.

Min mat

Idag är mat&träning upplagt såhär:
Frukost keso m blåbär&hallon
70 min träning (40 kondition, 30 styrka)
lunch makrill och keso
mellis 1 kiwi
middag torsk på grönsaksbädd m fetaosttäcke
kvällsfika glass på kesella, hallon och kokos.

Allt det här är räknat på ca 1200 kcal. Oftast hoppar jag mellis o kvällsmål men vid behov finns det inplanerat vilket känns väldigt skönt. Det är roligt att planera sin matdag och absolut smidigt för mig för att förebygga hetsätning vid svallande blodsocker...

Vad äter ni till frukost/mellanmål? Brukar ni kvällsfika?(Kan vara allt från två finn crisp m en kopp te eller en burk makrill, kanske keso m bär eller nåt annat litet för mig.)

Spyor på bussen

Haha fick för mig att jag skulle spy på bussen tidigare ikväll så gick glatt in o körde som fan. Typ halva toan med matrester, fick upp mycket väldigt snabbt! Inte lika kul när det varken gick att spola eller tvätta händerna... Löste sig tillslut tack o lov! Men jag höll verkligen på att få lite småpanik... Haha! 
 
 

Borta bra men hemma bäst?

Det är inte det att jag längtar hem. Det är det inte. Jag skulle vilja stanna hos bästis resten av sommaren. Resten av livet.
 
Om jag vore ensam nu hade jag spytt. Inte för att jag ätit för mycket utan för att lätta på det som gör ont på insidan. Saknaden, tomheten, ångesten. 
 
På måndag börjar mitt sommarschema. Jag saknar honom, mr X. Jag har dagar när jag inte tänker på honom, de dagar jag minns o inte saknar, de dagar jag glömt. Men ibland, som i tisdags och ikväll, ja ibland saknar jag - och då gör det ont. 
 
Jag måste bort från jobbet. Bort, bort, bort. Ändå skulle jag vilja ta flyget hem nu för att jag önskar få se honom. Jag vill säga att jag saknar honom. Berätta att det snart är ett år sedan vår första kyss. 
 
Jävlar vad ont det gör. Ge mig fem minuter själv med honom. 
 
Ska bli skönt att komma hem o lägga all fokus på mat, träning o jobb o stänga av helt. Helt ska jag stänga av känslorna, resten av sommaren.

Vad händer nu

Det var alldeles för länge sedan jag uppdaterade. Appen strular så jag är inne på vanliga sidan och ser att blogg.se har förändrats sen sist jag var inne. Kul! 


Är för närvarande bortrest, det blir mycket fisk och skaldjur om dagarna, men också mycket alkohol. Tappar liksom rutinerna när jag är såhär - bor, äter och stämdigt umgås med andra. 

Men, när jag kommer hem och går på mitt sommarschema så är det strikt diet som gäller igen, och idag ska jag iväg o träna. Känns underbart! 

Kram på er.

Ändrade planer

Idag fick jag ändra mina matplaner lite, för jag försov mig, så jag åt bara bär och 1 msk keso till frukost. (Räknar på 100 kcal sammanlagt)

Sedan bjöd mamma mig och min brorsdotter på McDonalds och jag åt
9 mcNuggets (400 kcal),
cola zero (0 kcal)
pommes (300 kcal)
1 sötsursås (45 kcal)
1 currysås (45 kcal)
~ 800 kcal

Åt inte upp alla pommes, ca hälften, men räknar på en hel ändå. Hade tänkt byta ut pommesen mot ananas men som den tjockis jag är... Har hoppat över mellanmålen idag (hade tänkt 1 kokt ägg på fm och 2 finn crisp m makrill på eftm) eftersom jag ätit så stor, onyttig, kaloririk lunch. Pommesen var inte särskilt goda ens!

De andra försökte få med mig på pizzabuffé, jag var så sugen men sa ifrån. Jag hade planerat allt på McDonalds förutom pommesen.


Middagen blir:
En halv kycklingfilé (ca 145 kcal?!)
m västerbottenost(50 kcal, gissning) inlindad i max två skivor kalkonbacon(~100?!)
med blomkålsmos (150 kcal, gissning har gjort den på blomkål, kelda 4% och färskost light (1 msk för all mos, 116 kcal per 100 g).

Tror det gick åt 2 dl grädde för all mos (160 kcal) och det blev 4 portioner mos, varav jag åt en igår och har en portion till ikväll.

Mycket siffror och en hel del gissningar, men tänkte att det kunde vara roligt att se hur en matdag ser ut. Fast nu äter jag ju inte snabbmat en vanlig dag.

1345 kalorier idag om jag går efter den här uträkningen, rundar upp till 1500 för att vara säker.

Ikväll ska jag ut, kör på vodka och fanta light. Det blir kalorier det med!



Dulcosmärtor

Har skött mig bra hela veckan men frestades så när jag såg ett paket dulcolax igår att ta två. Det är sjukt hur man kan bli sugen, känna att man vill - för nu har jag väldigt ont som vanligt!

Somnade strax efter kl 20, vaknade vid kl 01. Ska till min ssk på psykiatrin 8.30, hoppas dulcon har gjort sitt då och att jag fått sova några timmar till, för imorrn(idag fredag) blir en lång dag!


Middag

I eftermiddag/kväll var jag 1.5 timme på gymnet o körde styrka och kondition. Det var ett tag sen, så det kändes väldigt bra och det var roligt - mina muskler är trött!

Till middag stekte jag kycklingfilé, skar upp den på mitten och la i västerbottenost och lindade kalkonbacon runt, o stekte lite till. Till det blomkålsmos gjord på blomkål kelda grädde 4%, salt o peppar.

Kycklingfilén var så stor att jag har halva till middag imorrn, har blomkålsmos kvar också, så det blir perfekt!



Mat på språng

Idag ska jag testa något nytt till lunch. Av två ägg, 2 msk grädde (4%) en msk vatten, 1 tsk fiberhusk, salt och peppar stekte den som en pannkaka o har gjort en wrapp fylld m sallad, tomat, fetaost, gurka, räkor och salsasås. Har rullat in det i folie och lagt i kylen.

Perfekt att ha på språng, på resan, i väskan (om det inte är under längre tid då proteinet i mitt fall räkor, bör förvaras svalt). Ska testa till lunch och hoppas det är gott.

Om inte, så ska jag testa nån dag att göra wrapps av lchf-pasta. Spännande, o tror nog att det kan bli godare. Känns som att den här wrappen mest kommer smaka ägg/omelett...


"Jag måste ha mat NU"

Tips på mellis/småplock att äta vid akut hunger/på språng. Ni vet när blodsockret är i botten, stubinen nästan nedbrunnen, det svartnar framför ögonen eller risken att börja hetsäta är stor:

Babybel-ost
Kokt ägg (finns färdigkokt för 8 kr ägget på pressbyrån numer!)
Ölkorv
Ca en handfull nötter
Makrill i tomatsås

Förslagen är många! Jag väljer helst bort kolhydraterna och på ex Ica har de självplock sallad där du kan hitta kyckling/ägg/tonfisk/fetaost.


Det är inte så svårt som man kan tro under oplanerade tillfällen att hitta något som inte är fullproppat med socker! Och förhoppningsvis dämpas suget efter socker när vi aktivt utesluter det från vår kost.

Här är jag intresserad av kolhydratsätande bulimiker/matmissbrukare VS low carb/lchf/sockerberoende bulimiker/matmissbrukare. Tåls att fundera på och söka info om.

Ju fler tips för att stoppa den akuta hungern som kan bli ett djupt fall ner i ångest och resultera i ett förlorat hopp, desto bättre - fyll på den som vill!


Onsdagens mat

Såhär slutade dagen... :

Frukost:
Blåbär, hallon, keso, gojibär, hasselnötter och kokos

Mellis:
1 islatte m hasselnötssmak

Middag:
8 falaflar = 340 kcal, yoghurt/salsasås (max 100 kcal)

Mellis:
-
Lunch:
Minikeso+kesella m salt, peppar och citron. Blandat med handskalade räkor, finhackad rödlök och ägg.

Kvällsfika:
Jordgubbar&fetaost
1 finn crisp m makrill
1 knäcke m makrill

Missnöjd över latten och mackorna m makrill. Annars är jag ganska nöjd, lite väl många falaflar också men S Å gott.


Känn min ångest, mina vänner!

En del av er kanske känner till att jag hade en relation med en gift man förra året. I juli är det ett år sen vi kysstes första gången... Nåja, det gick åt helvete, vi träffades ett halvår men han är kvar med fru och barn. Vi arbetade tillsammans.

Var och fikade med en annan gift man från jobbet idag, vi ses ibland och tar nån öl, fikar, shoppar, jag hjälper honom m hans universitetsuppgifter etc. Han är en trevlig VÄN.

Fick ett sms nyss ifrån honom där det stod "Du var så vacker idag."

Hur tolkar jag det? Jag dör, fick sån ångest nu så jag vill dra täcket över huvudet och typ stanna där...


Min frukost

Vaken, eller inte riktigt. Sovit jätteoroligt inatt, få timmar och vaknat massvis av gånger, känner mig inte alls utvilad och känner mig inte som att jag kan somna om heller.

Var hungrig halva natten men hade absolut inte lust att gynna några "äta-mitt-i-natten"-ovanor så först nu är det dags för en ordentlig frukost!

Keso med hallon, blåbär, gojibär, hackade hasselnötter och müsli. Mums!


Tisdag

Idag har jag farit runt som en skottspole på AMS, tvättat, postat brev, monterat en ny golvfläkt och min router, städat, bytt sängkläder, handlat... Har avsagt mig jobb nu i helgen (hur jag ska klara mig nästa månad är ett mysterium) och har bokat flygbiljetter till en kompis då.

Hade velat hänga m någon idag men bästis är norrut, A är i Sthlm för hon ska plåtas för en stor månadstidning tidigt imorgon bitti och S har haft fullt upp med att hänga m sina syskonbarn som är på besök.

Hur som helst har har jag hunnit med mycket och nu är jag supertrött.

Maten idag har bestått av
Lunch - rester från gårdagens middag
Middag - 4 falaflar m strimlad sallad, vitkål, gurka och tomat, sås på turkisk yoghurt och salsa
Kvällsmat/kvällsfika - 1 wasa sport m makrill i tomatsås


Dagens mat

Frukost:
Hallon&blåbär med keso
Mellis:
1 finn crisp m smör och västerbottenost
Lunch:
2 stekta ägg
Mellis:
Färsk ananas
Middag:
Fransk fiskgratäng m blomkålsmos
Kvällsfika:
Tre wasa sport m 125 g makrill i tomatsås


Världens elakaste dotter

Har haft världens största bråk med min mamma idag. Tredje världskriget typ. Visst, jag blir lätt irriterad på henne men det här tar priset. Vi sa så mycket dumt till varandra, skrek och grät båda två.

Och så satte jag mig ner och tittade henne i ögonen och sa: Jag tycker inte om dig. Jag har aldrig tyckt om dig.

Vi är sams nu, har kramats och skrattat och gråtit lite till och skojat om händelsen. Det kändes så skönt efteråt, all spänning som varit i luften försvann.

Men ändå. Hur kan jag vara så fruktansvärt elak? Vad är jag för människa?

Det värsta gör så ont att jag inte ens förmår mig att skriva det. Det att jag faktiskt inte vet - tycker jag om henne?

Det kväver mig. Sen många, många år tillbaka.


Dör

Bakis som fan har jag farit runt i stan hela dagen. Mår skit. Och så ringde dom om att jag inte fått nattjobbet också. Vill typ krypa ner i sängen o stanna där resten av sommaren.


Ingen bra fredag

Hade inte en jättebra dag igår. Frukost, mellis, lunch och middag - helt okey. Men jag åt tre kakor och popcorn, samt hade glass i kvällskaffet. Inte alls ok!

Hoppas dagen idag går bättre. Ska käka min vanliga frukost med keso, blåbär, hallon och müsli, samt två finn crisp. Lunchen blir tacos. Middag är oklart än så länge men förhoppningsvis något nyttigt!

Vi hörs bloggen!


Resultat

Vägde mig alldeles nyss och såg till min stora lycka att jag gått ned 1.1 kg. Äntligen går det åt rätt håll!


RSS 2.0